Ostpasta med valnötter, GI - som serverad på restaurang!

Recept:
4 port
3 morötter, ca 300 g2 purjolökar, ca 350 g
200g fullkornspasta
Ostsås:
2 vitlöksklyftor
Arla smör
2 dl Arla Köket® vispgrädde
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl riven Kvibille® Cheddar(Jag använde blåmögelost, rekommenderas)
1 dl grovhackade valnötter
Gör så här
Skala morötterna och strimla dem sedan med potatisskalare. Skär purjolöken i långa strimlor. Skala och hacka vitlöken. Koka pastan al dente, lägg i morötter och purjolök när det återstår 1/2 min av koktiden. Fräs vitlöken i en kastrull. Häll på grädden och låt den koka ihop någon minut. Rör i salt, peppar, ost och nötter. Servera såsen till pastan.